Política

Navarro sosté que la manifestació no és independentista

El PSC alerta el PSOE de l'alt risc de “fractura” entre Catalunya i Espanya

Rubalcaba pren nota del neguit

Pere Navarro ho té clar: els que interpretin que la manifestació de l'Onze de Setembre és independentista “s'equivoquen”. Pel primer secretari del PSC, la presència de diverses sensibilitats i els diferents neguits que confluiran a la convocatòria de demà fa que no se'n pugui extraure'n una única lectura. De fet, va evitar de censurar els companys del seu partit que han anunciat que, a títol personal, participaran en la protesta, subratllant que hi seran “per no deixar els carrers només en mans dels que volen dividir i per ser testimonis d'una situació social i d'unes necessitats que avui té Catalunya i que s'han de resoldre d'una manera diferent de la independència”.

El cap de files dels socialistes catalans va realitzar aquestes reflexions a Madrid després de dirigir-se al PSOE per llençar un sever avís: “Espanya serà federalista o no serà”, subratllant que el risc de fractura és més elevat que mai. “La deriva sobiranista porta Catalunya a un enfrontament civil de conseqüències incertes”.

La proposta de Navarro als socis del PSOE és que junts defensin “amb valentia” l'opció federalista. El líder estatal, Alfredo Pérez Rubalcaba, no va amagar que hi ha “preocupació” a Ferraz pels esdeveniments catalans, i va instar el partit a “donar suport” i a “entendre” la posició del PSC. Tot plegat, requereix “una reflexió profunda, que haurem de fer”.

Pel que fa a qüestions de funcionament, el PSOE va donat allargues al PSC per negociar un nou estatus. El principal escull és la negativa dels andalusos a permetre que els de Navarro marquin distàncies en assumptes com el del pacte fiscal o puguin votar de manera diferent al Congrés. El líder del PSC va sentenciar ahir que, amb o sense acord amb el PSOE, tiraran endavant la proposta de tenir més perfil, el que ells anomenen “veu pròpia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.