Política

“Tothom que vingui a la manifestació el comptarem com a independentista”

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, avisa Duran i Navarro que l'objectiu de la marxa és clar i demana que no el desvirtuïn

Descarta entrar en la guerra de xifres d'assistents però vol que les imatges mostrin que la mobilització és “la més massiva de la història del país”

Demana que el president Mas rebi una representació de l'ANC entre dimecres i dijous

“Tothom que vingui a la manifestació el comptarem com a independentista”. Així de contundent s'ha mostrat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, organitzadora de la marxa de l'Onze de Setembre, Carme Forcadell, davant les declaracions de Pere Navarro i Josep Antoni Duran i Lleida.

En una entrevista a TV3, Forcadell ha considerat que les paraules del dirigent del PSC assegurant que la marxa no és independentista o del líder d'Unió, considerant que és una mobilització “d'afirmació catalanista”, responen a “la por” que senten davant l'onada independentista que hi ha a Catalunya. “És una manifestació per la independència i el missatge no és ambigu”, ha afirmat.

Forcadell ha fet una crida a la població perquè la manifestació sigui “la més multitudinària i més massiva” del país. “No volem entrar en guerra de xifres però sí mostrar amb imatges que és la més gran de la seva història”, ha assegurat.

Forcadell ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que els rebi entre el 12 i el 13 de setembre, tal com li van reclamar per carta. “Estem convençuts que ens rebrà”, ha assegurat la presidenta de l'ANC, que aquest dimarts, un cop finalitzada la marxa, es reunirà amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. A tots dos dirigents els volen reclamar que comencin a treballar per a la “secessió d'Espanya”.

Forcadell ha assegurat que l'endemà de la manifestació caldrà començar a treballar: “Iniciarem l'etapa de construcció nacional”, a més s'ha mostrat convençuda que “sortirem enfortits com a poble”. “El govern prendrà bona nota i estem segurs que es viuran canvis”, ha assegurat.

L'Assemblea Nacional Catalana es va marcar com un dels objectius del “full de ruta” la celebració d'una consulta sobre la independència per a la primavera del 2013. Forcadell, però, ha remarcat que caldrà veure primer si hi ha eleccions anticipades. Si fos aquest el cas, llavors l'ANC canviaria el seu full de ruta: “Llavors entraríem a demanar als partits polítics que incloguin el referèndum en els seus programes”, ha explicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.