Política

Marçà es declara “territori català lliure”

L'Ajuntament aprova una moció en què insta el Parlament a declarar unilateralment la sobirania nacional

És el primer municipi de les comarques tarragonines que declara la independència de Catalunya

L'Ajuntament de Marçà, al Priorat, ha aprovat aquest dilluns en un ple extraordinari una moció de declaració de la independència de Catalunya. El resultat ha estat de cinc vots a favor i dues abstencions, segons ha confirmat a l'alcalde de la localitat, Josep Maria Piqué.

El text de la moció aprovada avui insta el Parlament de Catalunya a declarar unilateralment la sobirania nacional en els propers dos mesos. A més, declara el municipi de Marçà “territori català lliure”.

Tot i que els set regidors del consistori són de la formació Miloquera-Acord Municipal –adherida a Esquerra– dos dels regidors han considerat que, abans, hagués calgut fer una consulta popular entre la població i per això s'han abstingut.

Piqué ha explicat que “és el moment de fer el pas” perquè creu que “pitjor que com estem ara ja no podem estar”. Per aquest motiu, ha fet una crida a la resta d'alcaldes catalans a sumar-se a la iniciativa.

El de Marçà és el primer consistori de la demarcació de Tarragona que ha aprovat aquesta moció. Aquest mateix dilluns, a les vuit del vespre, el ple de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès), governat per Esquerra, també aprovarà el text.

Fa uns dies, els ajuntaments de Sant Pere de Torelló i Calldetenes, a Osona, es van declarar “territori català lliure”. Des d'aleshores, altres ajuntaments del país han seguit els seus passos i han aprovat mocions similars.

El municipi de Marçà també va ser pioner al Priorat, ja que va ser el primer en adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.