Política

L'ANC diu a Mas que cal començar a pensar en un calendari cap a la independència

Forcadell avisa Mas que “cap pacte fiscal” farà dissuadir l'Assemblea Nacional Catalana d'aconseguir l'objectiu “irrenunciable” d'un estat propi i li demana “passos inequívocs”

Homs creu que el govern espanyol “continua sense voler escoltar i analitzar el que passa” després de la manifestació de la Diada

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha explicat aquest divendres que durant la reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que han mantingut aquest migdia i que s'ha allargat més d'una hora, li han traslladat la necessitat “de començar a pensar en el calendari” cap a la independència.

L'ANC també li ha traslladat al president que el seu objectiu “irrenunciable” és que Catalunya sigui un estat d'Europa i que cap pacte fiscal “ens en farà dissuadir”. En aquest sentit, Forcadell també ha explicat que l'Assemblea donarà suport al govern sempre que “faci els passos inequívocs cap a la independència”.

L'Assemblea també ha explicat que li ha demanat al president Mas que les pròximes eleccions siguin plebiscitàries i que el Parlament resultant sigui el que “porti a la independència d'aquest país”, segons ha explicat Forcadell.

En la compareixença del portaveu del govern, Francesc Homs, ha destacat que la manifestació de l'Onze de Setembre és “una punta de l'iceberg” i l'expressió del que s'ha anat coent. Sobre les declaracions que alguns dirigents del PP han fet en els últims dies criticant el discurs de Mas assumint el clam del poble català, Homs ha afirmat: “El govern espanyol continua sense voler escoltar ni analitzar el que passa. Té tots els números per equivocar-se després en les decisions a prendre”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.