Política

MARC FUERTES

PORTAVEU DEL MOVIMENT INDEPENDENT DE LLORET DE MAR

“Romà Codina és un moble a l'ajuntament”

El líder de l'oposició a Lloret de Mar carrega contra l'alcalde, contra l'equip de govern (CiU-ERC) i també contra el PSC

Marc Fuertes s'oposa frontalment a la possibilitat que s'obrin centres de culte a Fenals, perquè és una àrea residencial, i aposta per la zona industrial

El Millor va aconseguir l'any passat entrar a l'Ajuntament de Lloret de Mar. Després d'una agressiva campanya contra el govern local, la formació liderada per Marc Fuertes va aconseguir sis regidors, només un menys que CiU, guanyadors de les eleccions. Fuertes torna a atacar durament el govern local.
No descarto la moció de censura, en els propers temps poden passar moltes coses
En aquest poc més d'un any de mandat, com ha vist el govern local?
Molt malament. No estan al nivell que la població els exigeix. L'alcalde no està a l'altura i el seu equip tampoc. És un equip desgastat, cansat, sense noves perspectives de futur i amb un guió que l'únic que fa és intentar mantenir un programa de grans horitzons, que només porta a endeutar el poble més i més. Això implica que moltes coses no es facin i que coses essencials que necessita el poble quedin en un segon terme per culpa d'una piscina que costa tretze milions d'euros.
Per tant, per vostè Romà Codina no és un bon alcalde?
Romà Codina és un moble escriptori a l'ajuntament. És la imatge afable que treuen pels actes i fa el que li manen.
Com veu el cas Crespo?
Crespo passarà a la història com un dels pitjors alcaldes de Lloret. El cas Crespo està obert. Ja vam dir que el senyor Crespo està mort políticament i properament el nostre grup explicarà i mostrarà moltes de les coses per les quals ho diem.
Com ara?
El senyor Crespo ha fet moltes coses de dubtosa legalitat. Amb el temps es veurà.
L'oposició és majoria a l'Ajuntament i ha aconseguit aprovar coses en contra de la voluntat del govern, com ara la recuperació del doble sentit al passeig i les mostres comercials. Veu factible allargar aquesta entesa amb l'oposició?
No. Actualment a Lloret hi ha un govern tripartit encobert, tenen la majoria. El que passa és que hi ha greus conflictes dins el PSC. Els tres regidors sembla que vagin pel seu compte. Si fos pels tres regidors ja hi hauria un pacte públic fet, però, pel que sembla, la seva executiva no està d'acord a arribar a aquest pacte. Però, com podem veure, en tots els temes decisius, el PSC sempre els dóna l'aprovació.
Una moció de censura a mig mandat, per tant, és inviable?
No ho descarto. En els propers temps poden passar moltes coses. Pot passar que al final aconseguim treure la careta a qui ens està governant i a una sèrie de funcionaris que pensen que l'ajuntament és casa seva i ells són uns senyors feudals.
Com valora els primers mesos d'entrada en vigor de les noves ordenances?
Són unes ordenances que estan copiades d'altres poblacions. Ara, tot el que sigui donar facilitats perquè a Lloret no hi hagi aldarulls és positiu. Hi vam votar negativament, i en altres ens vam abstenir, perquè en alguns punts s'havien fet unes ordenances a mida.
L'Ajuntament estudia permetre obrir nous centres de culte a Fenals però vostès s'hi oposen?
Creiem que els nous centres de culte han d'estar situats a la zona industrial. Una zona on les entitats tinguin estacionament, espais amplis, on no hi hagi destorb ni per als veïns ni per a les entitats. La zona industrial és la millor ubicació. No trobem correcte que es permeti aquesta activitat en una zona residencial com Fenals. I si donat el cas es pot fer en una zona residencial, per què els hem de concentrar tots a Fenals? Igual que nosaltres no estaríem d'acord que es posés en una zona residencial una discoteca. És més, ja hi ha hagut aquest cas, amb un familiar de l'alcalde, i ja vam veure que tot van ser problemes, queixes dels veïns i pancartes. Les zones residencials són per descansar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a