Política

El papa veu com un “pecat greu” la venda d'armes a Síria

El papa Benet XVI arribava ahir al Líban i només d'aterrar-hi va demanar que “s'aturi l'enviament i venda d'armes a Síria” perquè és un “pecat greu”. El cap de l'Església catòlica expressava davant els fidels que la primavera àrab és “un clam de llibertat” però ha d'incloure “tolerància”. A més, el papa exhortava els dirigents libanesos a mantenir l'equilibri entre cristians i musulmans. “És molt important preservar-lo i ha de ser ponderat”, comentava el sant pare.

Després de set anys de pontificat, Benet XVI iniciava ahir el primer viatge al país dels cedres, que estarà marcat per la inestabilitat al Pròxim Orient, no només per la crisi que colpeja Síria o el llarg conflicte entre palestins i israelians. La regió viu en primer pla l'allau de protestes al món musulmà per l'existència d'un film considerat blasfem sobre el profeta Mahoma fet als EUA. Amb tot, el papa va decidir mantenir el viatge. Poc després de l'aterratge de Benet XVI, un grup d'incontrolats va cremar un restaurant de la cadena nord-americana de menjar ràpid Kentucky Fried Chicken (KFC) a Trípoli, ciutat del nord del país on sovint hi ha enfrontaments entre els partidaris i els detractors del president sirià Baixar al-Assad. Els disturbis van causar un mort i almenys una desena de ferits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.