Política

Les empreses de l'Estat baten rècords de deute

El deute del conjunt d'empreses públiques de l'Estat va batre el seu rècord històric a final del segon trimestre i es va situar en els 34.048 milions d'euros. La xifra ha augmentat, ja sota el govern del PP, en gairebé 1.500 milions, un 4,5% més, en només tres mesos. Aquest total, que gairebé s'ha doblat en cinc anys, s'explica en gran part pel comportament d'Adif i Aena. Amb el desplegament de la xarxa del TAV, l'ens encarregat del manteniment de les infraestructures ferroviàries bat el rècord amb un deute de 9.572 milions, 480 més que en l'anterior trimestre, que representa el doble que el 2008. En un sentit anàleg, l'ens que gestiona els aeroports presenta un endeutament de 12.750 milions, gairebé mil més que tres mesos abans. En aquest cas, la xifra del deute també s'ha doblat en sis anys, sobretot per les actuacions realitzades a Barajas i, en menor mesura, al Prat. Renfe, en canvi, roman al voltant dels 5.300 milions.

En el conjunt d'administracions públiques, el deute es dispara fins al màxim de 55.520 milions, tot i que baixa un pèl en les municipals, fins als 9.176 milions, i en les autonòmiques es manté gairebé idèntic, en 12.358 milions. D'aquests, la meitat corresponen a Catalunya (6.365 milions), on la xifra roman gairebé igual que a final de març (6.318).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.