Política

Rull: “El programa electoral de Convergència hauria d'incloure l'Estat propi per coherència”

El secretari d'organització de CDC replica a Cospedal que l'autodeterminació no és una tàctica de partit sinó la reivindicació d'un poble que vol la llibertat

Emplaça PP i PSOE a deixar que Catalunya s'expressi lliurement

El secretari d'Organització de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, ha opinat que la seva formació hauria d'incloure la petició d'un estat propi al programa electoral. El dirigent convergent ha emplaçat PP i PSOE a no situar el debat independentista en “termes de la por” sinó a deixar que els catalans puguin “decidir lliurement el seu futur”.

En declaracions a La Xarxa, Rull s'ha mostrat favorable a què el proper programa electoral de CDC inclogui la petició d'un estat propi “per coherència respecte el que vam aprovar el mes de març al congrés de Convergència –que fixava l'horitzó final de la transició nacional en l'Estat propi–, per coherència amb el que va expressar el poble de Catalunya i també amb el que va plantejar el president Mas després de la Diada”.

“Encara no hem pres aquesta decisió, però tot apuntaria a què finalment l'acabem prenent per un tema de coherència”, ha precisat.

Rull ha aprofitat per respondre les acusacions d'electoralisme que la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, va llançar ahir al president de la Generalitat, Artur Mas. “Això no és una qüestió de tàctica d'un partit o de diversos partits, sinó que estem davant d'un moviment de fons molt seriós, molt meditat, molt responsable i molt esperançat d'un poble que vol la llibertat”, ha assegurat. “Cospedal no és que no vegi la pilota, és que no veu l'estadi”, ha etzibat.

Segons ell, caldrà fer “pedagogia” i explicar a PSC i PP que “això no va en broma, que és de veritat i que la voluntat d'un poble seriós, responsable, madur i optimista no es pot aturar amb arguments antics”.

En aquest context, ha demanat que el debat “no se situï en termes de la por sinó en un eix democràtic: deixeu un poble decidir lliurement el seu futur”. Així, ha convidat a populars i socialistes a ser responsables i seguir altres exemples, com “el que van fer en el seu moment els canadencs o ara els britànics, que és deixar articular un mecanisme perquè el Quebec, Escòcia o Catalunya es puguin expressar lliurement”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.