Política

Els EUA troben “admirable” el debat sobre la independència

L'ambaixador dels Estats Units a l'Estat espanyol, Alan D. Solomont, va qualificar ahir d'“admirable” que el debat obert a l'Estat arran de la manifestació de la Diada sigui “pacífic” i “democràtic”. En una trobada amb periodistes a Barcelona, Solomont va explicar que les empreses que tenen interessos econòmics a l'Estat estan “preocupades” per les tensions sorgides entre Catalunya i Espanya, però es va mostrar confiat que es trobarà una solució basada en l'“estabilitat”. Solomont va dir que ha parlat amb el president de la Generalitat, Artur Mas, sobre l'encaix de Catalunya a Espanya, si bé no ha concretat si la conversa havia estat abans o després de la manifestació.

“En un temps en què la gent de tot el món lluita per expressar-se, veure els espanyols expressar-se i debatre temes difícils com aquest és admirable, i sobretot si es fa d'una manera pacífica, democràtica i responsable”, va subratllar Solomont. I és que “Espanya és un país molt important” per als EUA, així com Catalunya, que també és “una regió molt important”, va dir. Preguntat sobre si considerava que la manifestació suposava un “punt d'inflexió”, Solomont no va voler aprofundir en el debat i simplement va afirmar: “El món sencer és en un punt d'inflexió.” Els Estats Units van ser un dels primers països a reconèixer Kosova com un estat independent, però Solomont va defugir fer paral·lelismes amb Catalunya dient que “cada situació és única”. L'ambaixador ha manifestat “respecte” per a la democràcia a l'Estat espanyol i ha recordat que el 1970 –moment en què Solomont vivia a Espanya– l'Estat no permetia les grans manifestacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.