Política

Mas és rebut a la plaça Sant Jaume amb estelades i crits d'“independència”

Més d'un miler de persones s'han concentrat per rebre el president de la Generalitat a la seva tornada de Madrid

Mas surt a les portes del Palau i canta ‘Els segadors' amb els assistents

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat rebut aquest vespre a la plaça Sant Jaume amb crits d'“independència” pels milers de persones que s'hi han concentrat convocades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i CiU. El president a sortit a les portes del palau per cantar l'himne nacional de Catalunya amb els congregats.

El president català ha arribat poc després de els set de la tarda al Palau de la Generalitat després de tornar de Madrid, on aquest migdia s'ha reunit amb el president espanyol, Mariano Rajoy. Allà ja l'esperaven al voltant de 4.000 persones (segons la Guàrdia Urbana) onejant senyeres i estelades i corejant consignes a favor de la independència i que han respost a la convocatòria de l'ANC, l'AMI i CiU. Enmig de la plaça s'hi ha pogut veure una pancarta amb l'etiqueta #totsambelpresident i una altra amb el lema de la JNC Catalonia is not Spain. A més s'han corejat càntics com “Mas sigues valent, Catalunya independent” i “Mas president, Catalunya independent”.

El president de la Generalitat i la seva comitiva han arribat en tres cotxes i ha entrat directament al Palau, però poc després, cap a tres quarts de vuit, ha sortit a peu de carrer i ha saludat alguns representants de la societat civil que han assistit a la concentració. Entre altres personalitats, s'hi ha pogut veure la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'historiador Jaume Sobrequés; la directora de cinema Isona Passola; el director de cinema Ventura Pons; el filòsof Xavier Robert de Ventós o el periodista Vicent Sanchís.

Després de cantar Els segadors amb la resta dels concentrats a la plaça Sant Jaume, Mas ha saludat amb els quatre dits de la mà dreta i ha tornat a l'interior del Palau.

Centenars de persones han continuat a la plaça una bona estona tot i que ja no estava prevista cap nova aparició del president.

La concentració ha estat convocada aquest migdia per l'ANC a través de les xarxes socials per recordar a Mas l'esperit de l'11-S i deixar clar que l'“única via possible” és la independència. L'AMI també s'ha afegit a la convocatòria, així com dirigents de CiU i les JNC, que han fet una crida ha fer costat al president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.