Política

Política

Vilablareix celebra que ja és territori lliure

Uns dos-cents veïns es van reunir a la plaça del consistori per seguir el ple

Uns dos-cents veïns del municipi de Vilablareix es van reunir ahir a fora de l'ajuntament per seguir el ple extraordinari en què es va aprovar la moció que converteix de manera simbòlica el poble en territori català lliure i insta el govern de la Generalitat a fer les passes necessàries per a la creació d'un nou estat català.

Els veïns que no van poder entrar a la sala de plens van esperar fora de l'ajuntament, molts amb senyeres i, especialment, banderes estelades, i un cop es va aprovar la moció es va tornar a llegir el text des del balcó del consistori perquè tots els presents el poguessin conèixer de primera mà.

La moció va rebre el vot a favor dels tres grups municipals –ERC, CiU i IpP-PM– i després de llegir-la des del balcó es va tancar l'acte amb el cant d'Els segadors interpretat per tots els presents. L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, va voler destacar des del balcó que els fets succeïts des de la gran manifestació de la Diada mostren que “el poble de Catalunya ha perdut la por”, i va voler deixar clar que el camí cap a l'estat propi “no és un projecte contra ningú, sinó la decisió presa per un poble”. Va acabar la seva intervenció amb un crit de “Visca la república catalana!”.

Tot seguit, els ciutadans congregats al davant del consistori van respondre al parlament de l'alcalde amb crits a favor de la independència de Catalunya. Cal recordar que Vilablareix té prop de dos mil habitants i que en les consultes sobiranistes del 25 d'abril del 2010 hi va participar més d'un 34,5% de la població, amb un 91,8% dels vots a favor de convertir-se en un país lliure. Vilablareix se suma així a altres municipis gironins com ara Celrà i Bolvir de Cerdanya que fins ara també s'han declarat territoris lliures, per bé que es preveu que ara s'aprovi a més municipis de les comarques gironines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.