Política

Sant Gregori també és territori català lliure

El tres grups municipals van aprovar la moció sobiranista

El ple municipal de Sant Gregori d'ahir al vespre va aprovar convertir-se també, simbòlicament, en territori català lliure i sobirà, al mateix temps que s'insta el president de la Generalitat i el parlament a fer en el termini més breu possible, i sempre abans de l'11 de Setembre del 2014, el procés de declaració de sobirania nacional catalana convocant els referèndums i comicis necessaris. La moció va rebre el suport dels regidors de CiU, al govern, i dels grups municipals d'ERC i IPST-PM, ja que la moció va ser consensuada entre totes les forces. L'alcalde del municipi, Jordi Noguer, va expressar la voluntat del municipi de “contribuir amb aquesta moció a aquest efecte de vent a favor per la independència de Catalunya”. A més, va explicitar el suport majoritari dels veïns i veïnes del poble sempre que s'han fet accions sobiranistes i va expressar el desig que la moció “s'escampi per tot Catalunya com una taca d'oli”.

En aquesta mateixa línia, Noguer va desitjar que el procés “sigui un camí per la pau i que permeti el poble el dret a decidir per esperar que en poc temps formem part d'un país lliure”. El regidor i portaveu d'Independents de Sant Gregori, Jaume Peix, també va voler expressar el desig que Sant Gregori contribueixi, amb la moció que es va aprovar, “al procés engegat després de la mobilització de molta gent l'11 de Setembre”.

En un comunicat, el grup municipal d'ERC va recordar que en la consulta sobiranista del desembre del 2009, un 96% dels votants van donar suport a la creació d'un país lliure i independent.

Diversos ciutadans van seguir en directe el ple i durant la moció es van desplegar un parell de banderes estelades. Sant Gregori s'afegeix, així, a Bolvir de Cerdanya, Celrà i Vilablareix, localitats que també han aprovat una moció en aquest sentit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.