Política

El grup del PSC facilita l'adhesió de l'Escala a l'AMI

La moció es va aprovar amb 4 vots del PSC, 3 de CiU, un d'ICV i un de Junts

L'Ajuntament de l'Escala va aprovar ahir en el plenari la seva adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), amb els vots favorables de nou regidors (quatre del PSC –Víctor Puga, Josep Gifré, Mariona Muñoz, Robert Figueras–, tres de CiU –Mari Dubé, Rafel Sabadí i Roser Gou–, un d'ICV –Jordi Pagès– i un de Junts per l'Escala –Xavier Ballesta–, quatre abstencions –Estanis Puig, Joan Martínez i Maribel Calderón, del PSC, i Àngel Rodríguez, d'ICV– i amb l'únic vot desfavorable de la regidora del PP, Mercè García. No eren presents en el ple d'ahir tres regidors, dos de CiU (Albert Parés i Miquel Àngel Bonachera) i un del PSC (Ramona Viella).

L'alcalde, Estanis Puig, va comunicar al regidor de Junts per l'Escala que havia proposat la moció, Xavier Ballesta, que el grup del PSC facilitaria els vots suficients perquè s'aprovés l'adhesió minuts abans d'iniciar-se el ple. A més, es va consensuar que la moció prosperaria en el ben entès que s'expliqués que havia estat “presentada conjuntament” per quatre dels cinc grups del consistori. En l'explicació de vot, Estanis Puig (PSC) va mostrar-se “clarament partidari del dret a decidir”, va afirmar que la Constitució “no està blindada” i va assegurar que eren “partidaris que es fes una consulta”. “Hi ha una realitat que no es pot obviar. Seria de cec obviar la manifestació de la Diada. S'ha generat un moviment de caràcter popular que no es pot ignorar”, va argumentar. Puig va anunciar que ell s'abstindria perquè representa “tots els escalencs”.

Rodríguez, d'ICV, va defensar el dret a decidir i va garantir diners per fer front al dispendi que genera l'adhesió. Per la seva banda, Mari Dubé, de CiU, va anunciar llibertat de vot i va reivindicar el pacte fiscal. García, del PP, va dir que “la població no tenia informació de les conseqüències i el cost econòmic de la independència de Catalunya”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.