Política

Els socialistes de Roses voten a favor de caminar cap a l'estat propi català

El ple aprova una moció presentada per CiU amb suport del PSC i Gent del Poble-AM

Aposta pel dret a decidir, arran de la manifestació de l'11-S

El PSC de Roses va donar suport ahir a una moció presentada en què s'aposta per l'estat propi català. El text va ser presentat per CiU, i a més del suport dels socialistes, també va rebre els vots favorables del grup independent de Gent del Poble-AM. Els tres grups municipals, que van pactar part del text de la moció, van deixar sol el PP votant contra la independència.

L'acord de la moció diu: “Com a municipi de l'AMI ens comprometem a treballar conjuntament amb la ciutadania per fer cada vegada més àmplia la majoria social i econòmica necessària per esdevenir un estat propi de la Unió Europea.” I hi afegeix: “Amb aquest fi, aquest Ajuntament col·laborarà amb l'Assemblea Nacional Catalana en les diferents accions.”

El text de la moció aprovada ahir també parla de la necessitat de tenir una hisenda pròpia i del dret a decidir del poble català. Arriba pocs dies després de la manifestació història de l'Onze de Setembre, en què un milió i mig de persones van sortir al carrer per demanar la independència de Catalunya.

El text aprovat per àmplia majoria ahir a Roses, és una moció tipus creada per CiU que l'alcalde, Carles Pàramo, va demanar al partit per poder-la portar al ple del setembre i que ahir va rebre el suport majoritari del ple de l'ajuntament. És una alternativa a les mocions que ja han aprovat diversos municipis gironins que fan un pas més, i es declaren de manera simbòlica territori català lliure.

La moció diu que l'Ajuntament de Roses no pot viure al marge del clam de la manifestació de l'11-S i de “la voluntat d'esdevenir un poble lliure i la denúncia pel maltractament polític, econòmic i social que pateix Catalunya vers l'estat i que dinamita el nostre potencial com a país i les oportunitats de la nostra gent”. I per això, d'una banda reclama “el dret de Catalunya a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica” i de l'altra, la necessitat d'una “hisenda pròpia” que posi fi al “dèficit fiscal que pateix Catalunya”.

Per tot això, en el text s'aposta perquè Catalunya camini cap a un estat propi, i es demana al Parlament “que estudiï totes les mesures que s'hauran d'emprendre, si així ho decideix el poble català, per a la consecució” d'aquest nou estat d'Europa.

3
vots. El PP
va ser l'únic partit, ahir, en el ple de Roses, que va votar contra la moció a favor de l'estat propi.
17
vots a favor
va rebre la moció. Nou de CiU, dos de Gent del Poble i 6 del PSC, ja que faltava Magda Casamitjana.

Els regidors no cobraran la paga de Nadal

L'equip de govern de Roses, de CiU i el PP, va anunciar en el ple d'ahir a la nit que els regidors que tenen dedicació exclusiva a l'Ajuntament altempordanes han renunciat a la paga extraordinària de Nadal. Això s'ha decidit a l'Ajuntament de Roses després que una decisió del govern espanyol ha eliminat la paga doble dels treballadors públics d'aquest desembre. En el mateix sentit, ahir es va votar una moció presentada pel PSC, que demanava que els diners que es treuen als treballadors municipals es puguin retornar d'aquí a uns anys als afectats i que la retallada de la paga doble s'apliqui a tots els càrrecs electes i càrrecs de confiança de l'Ajuntament. Va ser rebutjada amb els vots en contra de CiU i el PP, i l'abstenció de Gent del Poble-AM.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.