Política

Junqueras reclama una declaració d'independència per a la pròxima legislatura

El president d'ERC respecta l'anunci d'eleccions anticipades de Mas i demana una majoria “explícitament independentista” al Parlament de Catalunya a partir del 25-N

“Volem que el nostre país sigui independent, com qualsevol estat de la Unió Europea”, afirma

El president d'ERC, Oriol Junqueras, respecta la convocatòria d'eleccions anticipades per al pròxim 25 de novembre, que aquest dimarts ha anunciat el president de la Generalitat, Artur Mas, durant el debat de política general al Parlament. Junqueras assegura que l'important pel país és fer “passes endavant” i reclama que Catalunya pugui reclamar la seva independència “al llarg de la pròxima legislatura”. Per aconseguir-ho fa una crida perquè a partir del 25-N es pugui configurar al Parlament una majoria, no només sobiranista, sinó “explícitament independentista”. Hi ha molta gent a Catalunya, diu, que “posa totes les seves esperances en el resultat de les pròximes eleccions”.

“Volem que el nostre país sigui independent, com qualsevol estat de la Unió Europea”. Junqueras creu que el camí cap a la independència no té retorn i té el convenciment que aviat Catalunya assolirà la “normalitat democràtica” per la qual “les nacions esdevenen estat”. Junqueras creu que la pròxima cita electoral, el 25-N, és només una nova passa cap a aquest objectiu.

Junqueras reconeix que li hagués agradat que Mas hagués utilitzat la majoria sobiranista del Parlament per accelerar el procés, però tot i això accepta la decisió de convocar eleccions: “L'important és que el país faci un pas endavant. El govern tenia prou majoria per fer altres coses i pel que sigui ha decidit convocar eleccions anticipades. Ens toca respectar-ho”.

El president d'ERC creu que després del 25-N es podrà continuar configurar una majoria sobiranista al Parlament, que els republicans reclamen que sigui “explícitament independentista” perquè la declaració d'independència de Catalunya es pugui assolir durant la pròxima legislatura i pugui ser referendada pels ciutadans.

“Intentarem garantir la màxima unitat possible, la unitat expressada pels ciutadans l'Onze de Setembre, però volem que aquesta unitat serveixi per alguna cosa concreta”, ha dit Junqueras. En clau ja electoral, el president d'ERC assegura que els republicans es presentaran als comicis “amb tot l'entusiasme del món per fer el millor resultat possible”.

Junqueras afirma que ERC vol ser la “garantia nacional i social” del procés d'independència. “Volem ser la garantia de serveis públics de qualitat i igualtat d'oportunitat i progrés econòmic. Estem segurs que podem aportar molt i per fer-ho hem d'aconseguir prou forts”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.