Política

Castelló es declara territori català lliure

La moció va rebre el suport de tots els regidors menys el del PP i un de la Udem

Castelló d'Empúries s'ha declarat territori català lliure i s'afegeix d'aquesta manera a l'onada de municipis que ja s'han apuntat a aquesta iniciativa simbòlica a favor de la independència de Catalunya. El ple de l'Ajuntament d'ahir al vespre va aprovar amb una àmplia majoria dels regidors assistents una moció consensuada per declarar el municipi territori català lliure. Hi van votar a favor tots els grups del consistori, excepte el PP, que hi va votar en contra, i un dels tres regidors de la Udem, que es va abstenir. Per tant, la resolució va rebre el suport de CiU, ERC, Entesa (ICV), Solidaritat, IPM (vinculat al PSC) i dos regidors de la Udem. En total, quinze vots a favor, un en contra i una abstenció.

Text consensuat

Inicialment, la moció va ser proposada pel grup d'ERC i, segons va explicar ahir el portaveu del grup municipal, Salvi Güell, el text es va consensuar amb els altres grups per poder presentar la moció de manera conjunta. En el mateix sentit es va pronunciar l'alcalde, Xavi Sanllehí (CiU), que va concretar que la moció aprovada és molt semblant a la que va aprovar l'Ajuntament de Tortosa, que també van consensuar ERC i CiU. El que s'ha fet és escurçar alguns punts del text inicial de la moció per facilitar que fos aprovada pel màxim nombre possible de grups polítics amb representació al consistori.

Ahir, el ple de l'Ajuntament va ser de tràmit i, a banda de la moció a favor de la independència, l'altre punt destacat, entre els sis que hi havia, era l'aprovació del mapa de capacitat acústica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.