Política

Fervor a Cassà amb la moció per la independència

CiU, ERC i SI declaren el municipi “territori lliure” i sense cap vincle amb la corona

La moció número 9 del ple d'ahir a la nit a Cassà va provocar parlaments apassionats i esperançats sobre la independència del país. Una moció conjunta de CiU, que governa, ERC i SI va declarar Cassà de la Selva “territori català lliure, així com els seus veïns i veïnes moralment lliures de lleialtat a la corona borbònica i als seus símbols”. Hi va haver màxim fervor a la sala de plens, i simpatitzants independentistes van seguir la moció amb interès i amb estelades.

En la moció, que va llegir el regidor de SI, Marc Mascort, Cassà insta el Parlament “a declarar unilateralment la sobirania nacional de Catalunya abans de l'11 de setembre del 2014 i, si escau, convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya”. Mascort va lamentar que Cassà hagi estat víctima de l'acció d'uns desconeguts, que van robar estelades. Per això, després de llegir la moció, va regalar dues estelades perquè l'alcalde, Enric Bagué (CiU), pogués tornar a hissar-la a la sortida del poble, en direcció a Llagostera.

“Arrossegats”

En la moció s'assegura que l'Estat espanyol “es troba en fallida econòmica i ens hi pot arrossegar”. El text també lamenta que el govern de Rajoy no pagui a la Generalitat i que hagi intentat arraconar el “sotmès poble català acollint-se al dret de conquesta”. David Vila, d'ERC, va lamentar “el dèficit democràtic” espanyol. Miquel Àngel Chamorro (PSC) es va abstenir; va admetre que l'11-S marca un punt d'inflexió, però va dir que la moció era poc rigorosa en la xifra del dèficit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.