Política

CiU, ERC i ICV pregunten a la CE si suspendrà els drets d'Espanya en cas d'intervenció militar

Demanen al president de l'Eurocambra que “prengui mesures” si Vidal-Quadras no es disculpa per haver amenaçat d'enviar a Catalunya la guàrdia civil

Consideren que aquestes declaracions “són impròpies d'un vicepresident del Parlament Europeu, que ha de promoure els valors propis de la UE”

CiU, ERC i ICV han protestat a Brussel·les contra la proposta del vicepresident del Parlament Europeu, l'eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras, que el govern espanyol intervingui Catalunya amb la guàrdia civil. Els eurodiputats Ramon Tremosa, Ana Miranda (del BNG, en representació del republicà Oriol Junqueras) i Raül Romeva han preguntat aquest divendres a la Comissió Europea “si suspendria els drets d'Espanya com a Estat membre en el Consell Europeu en cas d'utilització de la força contra les decisions del Parlament de Catalunya”. També demanen al president de l'Eurocambra, Martin Schulz, que “prengui mesures si Vidal-Quadras no fa públiques les seves disculpes”.

“La UE és una unió política i econòmica de vint-i-set estats, és un projecte de pau a Europa, un marc de respecte a la democràcia i els drets humans, un espai de llibertats civils, on la ciutadania pot expressar-se obertament, però amb respecte a la diferència”, recorden Tremosa, Miranda i Romeva. Els tres eurodiputats informen el socialista alemany Schulz que després que el Parlament de Catalunya aprovés la proposta de convocar un referèndum, preferiblement la propera legislatura, “Vidal-Quadras ha afirmat que el govern espanyol ha d'anar preparant un general de brigada de la guàrdia civil que prengui el comandament dels Mossos, i ja està”.

CiU, ERC i ICV consideren que “aquestes declaracions són impròpies d'un vicepresident del Parlament Europeu, que ha de promoure els valors propis de la UE, com la pau i la democràcia”. “És molt important que el debat sobre la celebració d'un referèndum a Catalunya és faci en un marc cordial, que deixi de banda aquestes amenaces infames”, han defensat.

Tremosa, Miranda i Romeva recorden que “l'exèrcit ha d'estar subordinat als principis democràtics” i destaquen que “la manifestació pels carrers de Barcelona, del passat 11 de setembre de 2012, va ser multitudinària i pacífica”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.