Política

Col·lecta municipal per comprar l'estelada, a Quart

L'Ajuntament posa guardioles en diversos locals perquè els veïns hi col·laborin

L'alcaldessa diu que no poden utilitzar diners públics perquè no tothom comparteix l'opció independentista

L'Ajuntament de Quart ha engegat una col·lecta al poble per comprar una estelada. La iniciativa no respon a un problema econòmic, ja que les arques municipals podrien assumir perfectament aquesta despesa. És, més aviat, una “qüestió moral”, tal com explica l'alcaldessa, Laura Vall-llosera, d'Acord Municipal per Quart (ERC-AxQ). “Entenem que no podem utilitzar els diners de tots els quartencs per comprar una estelada perquè, com a equip de govern, hem d'assumir que representem tot el poble i que no tothom pensa el mateix”, afegeix.

D'aquesta manera, el que s'ha fet és posar unes guardioles a la sala de lectura Miquel Pairolí, situada al local social, i a les oficines municipals. Tothom qui ho vulgui, de manera voluntària i anònima, pot fer la seva aportació econòmica. Les guardioles es van col·locar dilluns passat i estaran a disposició dels veïns fins a mitjan setmana que ve. “Ja hi ha entitats del poble que ens han manifestat que volen participar en la iniciativa”, sosté Vall-llosera. L'alcaldessa explica que encara no s'ha decidit quina dimensió tindrà l'estelada –anirà en funció dels diners que es col·lectin– ni tampoc la seva ubicació. “Segurament serà en algun lloc destacat del municipi, com ara el Museu de la Terrissa o la plaça de l'Estació”, conclou.

Adhesió a l'AMI

Quart és una de les moltes poblacions gironines que està adherida a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Ho va fer en una sessió plenària en la qual ERC-AxQ i CiU, tots dos a l'equip de govern, van votar a favor de la iniciativa. En canvi, el PSC, a l'oposició, hi va votar negativament. “El partit socialista representa un sector del poble i és per aquest motiu que pensem que la compra de l'estelada no es pot fer utilitzant directament els diners que són de tots”, conclou l'alcaldessa.

Segons informa l'Ajuntament a través del seu lloc web, el municipi de Quart es vol afegir “a la suma d'esforços per aconseguir, en un futur proper, la creació d'un estat propi per Catalunya, en el marc de la Unió Europea”. I, en aquest sentit, per tal impulsar la iniciativa de comprar una estelada, es considera que “aquest procés requereix la feina i l'empenta de tots”.

LES FRASES

Hem d'assumir que representem tot el poble i que no tots els veïns opinen el mateix sobre la independència
Es tracta d'una qüestió moral. No podem utilitzar els diners de tots per comprar una estelada
L'estelada la ubicarem al Museu de la Terrissa o a la plaça de l'Estació
Laura Vall-llosera
alcaldessa de quart (ERC-AxQ)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.