Política

Fornells se suma a la consulta sobiranista del Parlament

CiU, en el govern, i ERC aproven que el poble sigui “territori català lliure”

Els onze regidors de Fornells de la Selva (nou de CiU) van aprovar dijous al vespre una moció per la independència i un text de suport a la consulta sobiranista que s'havia aprovat per majoria absoluta al Parlament poca estona abans. “Hem estat el primer ajuntament a fer-ho”, diu l'alcalde, Mateu Parera-Nieto (CiU). Els grups de CiU i d'ERC també van aprovar que el poble sigui “territori català lliure”.

El punt cinquè del text del Parlament diu: “El Parlament constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu i insta el govern a fer una consulta prioritàriament dins la propera legislatura.”

Els regidors també van fer referència a l'article de l'advocat Agustí Carles i Garau, publicat dijous en aquest diari, que recordava que l'Estat espanyol ha ratificat un acord de l'ONU que defensa el dret a l'autodeterminació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.