Política

‘USA Today' parla de l'“opressió” catalana

El rotatiu diu que molts catalans volen marxar perquè Espanya s'enfonsa

La Diada de l'Onze de Setembre va marcar un punt d'inflexió en la política catalana i espanyola, però també en la visió que té la premsa estrangera del conflicte entre Catalunya i Espanya. Cada dia apareixen articles en mitjans internacionals en què es parla de l'espoli fiscal de Catalunya i de l'anhel d'independència cada cop més estès entre la societat catalana.

Ahir va ser el rotatiu nord-americà USA Today el que es va fixar en el cas català amb un títol ben explícit: “Quan Espanya s'enfonsa, molts catalans volen marxar-ne.” El mitjà recorda tots els esdeveniments que han passat al país des de l'11 de setembre i destaca que el sentiment independentista cada dia s'alimenta més a causa de l'ofec financer que pateix Catalunya per part de l'Estat espanyol: “Espanya està entrant en la seva segona recessió en quatre anys i alguns catalans diuen que estan rebent pocs ingressos fiscals. La solució que demanen és una nació independent”, remarca l'article.

També posa èmfasi en la implicació del rei Joan Carles I en tot aquest debat i recorda també l'“opressió“ que ha patit Catalunya al llarg de la seva història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.