Política

Sant Joan de les Abadesses ja no és moralment Espanya

El ple, amb majoria del PSC, ho aprova a proposta de l'ANC, la CUP, ERC i CiU

El ple de Sant Joan de les Abadesses, amb majoria socialista, va aprovar ahir a la nit per unanimitat declarar la vila “territori català moralment lliure d'Espanya”. La moció va ser presentada conjuntament per l'Assemblea Nacional Catalana, la CUP i els grups municipals d'ERC i CiU, tots dos a l'oposició.

El portaveu d'ERC, Servi Albrich, va recordar, deixant clar que no era portaveu del grup que havia fomentat la moció, que tots els grups de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses han estat un exemple d'unitat quan s'han tractat temes de país. En aquest sentit, va recordar que l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència i deixar penjar l'estelada per la Diada a l'exterior del consistori s'havia fet per unanimitat. Albrich va demanar que l'estelada onegés al balcó fins al dia en què Catalunya assoleixi la llibertat.

L'alcalde, Ramon Roqué (PSC), li va retreure abans de votar la moció que ERC no s'havia ocupat d'aconseguir la unitat. Això no obstant, tots els regidors hi van votar a favor.

Abans d'aixecar el ple, l'alcalde va donar la paraula al públic i el president de l'agrupació local del PSC, Pere Sola, va criticar els promotors de la moció per no haver convidat els socialistes a confeccionar-la d'una manera conjunta. Albrich i la portaveu de CiU, Concepció Formatger, li van demanar disculpes. Un portaveu de la CUP va demanar que la llibertat del país vagi acompanyada de millores socials.

En el mateix ple, Eusebi Puigdemunt va substituir Raimon Traver, fins ara portaveu convergent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.