Política

“Cap llei diu que Catalunya hagi de sortir de la UE si s'independitza”

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, nega que un estat català se situï fora d'Europa

La número dos de José Manuel Durão Barroso no creu que Catalunya “vulgui deixar Europa

Rotund desmentiment a l'argument del PP que un futur estat català es quedaria fora de la Unió Europea. I per boca ni més ni menys que de la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding. “Cap llei diu que Catalunya hagi de sortir de la Unió Europea si s'independitza”, sostenia aquest diumenge en una entrevista publicada al Diario de Sevilla.

Reding restava així valor al que és un dels principals missatges d'agitació de la por: l'expulsió de la Unió Europea i, fins i tot, de l'euro. I tornava a posar veu a un possible encaix a Europa d'una Catalunya independent. Això, malgrat les pressions rebudes per la CE per part de l'Estat espanyol perquè ignori el procés català.

Qüestió interna


En tot cas, la vicepresidenta de la Comissió Europea insistia que la possible secessió de Catalunya és una qüestió de “política interna” de l'Estat espanyol. “Resolguin els seus problemes”, hi afegia Reding.

La número dos de José Manuel Durão Barroso no creu que Catalunya “vulgui deixar Europa”. “Conec els catalans des de fa molt temps, he estat una de les poques persones no catalanes en rebre la Creu de Sant Jordi i sé que el seu sentiment és profundament europeu”, afirmava. I es mostrava confiada en “la mentalitat europea dels catalans”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.