Política

Les eleccions forcen Navarro a deixar l'alcaldia de Terrassa

Es vol dedicar exclusivament a preparar la campanya electoral del 25 N

Jordi Ballart el succeirà al municipi

El candidat del PSC a les eleccions del 25 de novembre, Pere Navarro, es vol dedicar en cos i ànima a preparar la campanya electoral i la seva candidatura a presidir la Generalitat i, per aquest motiu, va fer efectiva ahir al vespre la seva renúncia a l'alcaldia de Terrassa. En l'assemblea que l'agrupació local va fer ahir, Navarro va exposar a la militància els motius que l'han dut a prendre aquesta decisió: “Catalunya necessita un candidat a la presidència de la Generalitat que s'hi dediqui les 24 hores al dia, i Terrassa es mereix un alcalde les 24 hores al dia.”

Tot i que el ple de renúncia a l'alcaldia no es farà fins passat el 25 de novembre, ahir mateix l'executiva socialista, amb l'aval de Navarro, ja va donar el nom del seu successor: l'actual tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori i portaveu del grup municipal socialista, Jordi Ballart. Va ser l'únic nom que es va portar a votació en l'assemblea de militants, tot i que el tràmit no calia, i finalment no es va arribar ni a votar.

D'aquesta manera també s'acabava el ball de noms al municipi sobre el possible substitut de Navarro des que aquest va accedir fa nous mesos a la primera secretaria del PSC i va començar a sonar com a possible candidat a la Generalitat El traspàs de poder al municipi s'articularà durant aquest mes i un cop fetes les eleccions es convocaran els dos plens: el de renúncia de Navarro i el de presa de possessió del
càrrec de Ballart.

Navarro va accedir a l'alcaldia de Terrassa en substitució de Manuel Royes el 2002, després d'evitar unes primàries amb el suport de la direcció de Barcelona.

LA FRASE

Deixaré l'alcaldia passi el que passi a les eleccions, per compromís i honestedat
Pere Navarro
alcalde de terrassa i candidat del PSC a la generalitat

Un relleu jove i amb set anys al consistori

Jordi Ballart va néixer el 8 de febrer del 1980 i, malgrat la seva joventut, treballa des del 2005 com a regidor al consistori, primer d'Imatge i Comunicació i després en àrees com Presidència, Participació, Solidaritat i l'actual de Planificació Urbanística. És un home de partit que ha anat pujant posicions des que va ingressar a la JSC el 1996, com també va fer Navarro, a qui va admetre ahir que “admira” políticament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.