Política

Els bisbes espanyols, contraris a la “desintegració unilateral” d'Espanya

La declaració de la Conferència Episcopal Espanyola mostra preocupació pel debat obert a Catalunya ha estat aprovada per majoria, però amb l'abstenció dels quatre bisbes catalans

“Cap dels pobles o regions que formen part de l'Estat espanyol es podria entendre, tal i com és avui, si no hagués format part de la llarga història d'unitat cultural i política d'aquesta antiga nació que és Espanya”, afirmen

Els bisbes espanyols han mostrat aquest dijous la inquietud i preocupació davant les propostes polítiques encaminades a la “desintegració unilateral” d'Espanya i han fet una crida al civisme davant les retallades del govern espanyol en la declaració de la comissió permanent de la Conferència Episcopal Espanyola, que porta per títol Davant la crisi solidaritat. La declaració ha estat aprovada en vot secret amb 17 vots a favor i l'abstenció de quatre bisbes, previsiblement dels representants catalans.

En el text, els bisbes recorden un altre document titulat Orientacions morals sobre la situació actual d'Espanya, que van redactar el 2006.

“Cap dels pobles o regions que formen part de l'Estat espanyol es podria entendre, tal i com és avui, si no hagués format part de la llarga història d'unitat cultural i política d'aquesta antiga nació que és Espanya. Propostes polítiques encaminades a la desintegració unilateral d'aquesta unitat ens causen una gran inquietud”, apunten, citant el text del 2006 sobre nacionalisme que, en la delicada situació de crisi actual, es presenta amb particular urgència.

En la declaració els bisbes demanen “encaridament” al diàleg entre tots els interlocutors polítics i socials, si bé reconeixen “en principi” la “legitimitat” de les postures nacionalistes que cuiden el bé comú.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.