Política

La cimera independentista acaba sense acord de coalició

ERC, Solidaritat, Reagrupament i Democràcia Catalana s'emplacen a treballar junts en el futur

Les quatre formacions apel·len al vot de la ciutadania perquè l'independentisme assoleixi la màxima representació

La reunió entre ERC, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Democràcia Catalana (DC) i Reagrupament (Rcat) ha acabat aquest dijous al vespre sense que hagi estat possible assolir un acord de coalició. Les quatre formacions independentistes s'han emplaçat a continuar treballant en la propera legislatura per bastir acords de futur, informa Marc Bataller.

La cimera independentista s'ha reprès cap a dos quarts de set de la tarda al Centre Internacional Escarré de Minories Ètniques i Nacionals (Ciemen), on s'hi ha traslladat des del Parlament a proposta d'ERC. Poc més d'una hora més tard, els assistents han donat per acabada la reunió i han anunciat que no havien arribat a un acord per concórrer plegats als comicis del proper 25 de novembre.

En un comunicat conjunt, les quatre formacions han explicat que “el poc temps disponible” –el termini per registrar coalicions finalitza l'11 d'octubre– i “la complexitat del procés” han fet “impossible acordar la coalició electoral per a les eleccions convocades el 25 de novembre”.

Això no obstant, els grups participants han destacat el clima de “cordialitat” de la trobada i han manifestat la seva “voluntat de continuar col·laborant en el futur”.

“Davant la nova etapa que s'obre en el país amb aquestes eleccions els sotasignats ens emplacem a constituir una taula de treball oberta a totes les forces polítiques independentistes durant la propera legislatura, amb la voluntat de poder concretar aquesta col·laboració”, han afegit.

A més, han considerat “imprescindible” que en els propers comicis “l'independentisme assoleixi un resultat històric”. En aquest sentit, han apel·lat al vot de la ciutadania per aconseguir que “Catalunya esdevingui el proper Estat d'Europa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.