Política

política

El govern de Lloret fa tancar la botiga de l'alcalde a les deu

L'Ajuntament rebutja les al·legacions de l'empresa de Romà Codina i li retalla l'horari del supermercat que té a la benzinera

El batlle anuncia que presentarà un recurs contra aquesta decisió

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha obligat Servei Estació, l'estació de servei copropietat de l'alcalde, Romà Codina, a tancar el supermercat annex a la benzinera a les deu de la nit i no a mitjanit com fins ara. L'Ajuntament va comunicar ahir als responsables que rebutjava les al·legacions presentades i que havien de tancar la botiga a les deu, segons van explicar fonts municipals a El Punt Avui. D'aquesta manera el consistori obliga Codina i la resta de socis a avançar el tancament de la botiga dues hores i equiparar l'horari d'obertura amb el de la resta de botigues del municipi, que es basen en una normativa municipal que fixa aquesta hora.

“No desobeirem les ordres de l'Ajuntament; l'Ajuntament fa una ordre i Servei Estació la compleix”, va assegurar l'alcalde. Per això aquesta nit la botiga de la benzinera ja ha tancat a les deu complint l'ordre de l'Ajuntament.

Hi haurà recursos

Els responsables de l'estació de servei, però, mantenen que poden tancar a les dotze: “Continuem pensant que tenim raó; és una sola llicència d'activitats. A tot el país i a la resta de l'Estat els municipis tenen les seves ordenances de tancament però les estacions de servei poden obrir”, va comentar l'alcalde. Per això estan preparant un recurs de reposició que presentaran a l'Ajuntament. I en cas que també sigui rebutjat, podrien portar el cas al contenciós administratiu. “Servei Estació complirà el que li mana l'Ajuntament, però entén que té raó i prepararà un recurs de reposició i no descarta el contenciós”, va avançar Codina, que va recordar que ell és “un soci minoritari” del negoci.

La benzinera, 24 hores

Aquest, però, no és l'únic canvi que afecta l'estació de servei copropietat de l'alcalde de Lloret de Mar. Fins ara a les dotze es tancava tant la botiga com la benzinera. I si a partir d'ahir el supermercat tanca a les deu, la benzinera continuarà oberta tota la nit. És a dir, que es podrà adquirir combustible les 24 hores del dia. El pagament es farà per finestreta. El motiu és poder mantenir els tres llocs de treball que s'haurien perdut amb l'avançament de l'horari de tancament del supermercat. “Per no perdre llocs de treball, en lloc de tancar a les dotze, la benzinera estarà oberta les 24 hores”, va dir Codina.

L'alcalde ha volgut mantenir la neutralitat en aquest cas i per això tot el procés l'ha liderat Jordi Orobitg, tinent d'alcalde de Comerç.

LA FRASE

Servei Estació complirà el que li mana l'Ajuntament, però entén que té raó i prepararà un recurs
Romà Codina
Alcalde de Lloret de Mar

Afectades totes les estacions

La decisió de l'Ajuntament és el fruit d'una croada personal i política del Millor –principal partit de l'oposició– i Marc Fuertes, el seu portaveu, contra el negoci de l'alcalde. La conseqüència, però, no afecta només l'estació de servei de Codina, sinó totes. De fet, quan Fuertes va denunciar la situació de la benzinera, la policia local va visitar totes les estacions de servei i els va obrir expedient. “És curiós que durant tots aquests anys cap ciutadà, ni entitat, ni institució, ni partit polític s'hagi queixat de cap estació de servei i ara passi això”, va lamentar l'alcalde.

La pressió del Millor ja va fer que abans de l'estiu Servei Estació decidís deixar de vendre alcohol a les deu. Ara, però, i per obligació de l'Ajuntament, ja no podran vendre cap producte a partir d'aquesta hora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.