Política

Un càrrec del PP diu que “les lleis, com les dones, són per violar-les”

L'exdiputat del PP gallec José Manuel Castelao Bragaña va presentar ahir la seva dimissió com a president del Consell General de la Ciutadania Espanyola a l'Exterior –un òrgan consultiu que pertany al Ministeri d'Ocupació– després d'haver declarat: “Les lleis són com les dones, hi són per violar-les.”

Castelao Bragaña havia estat elegit dilluns passat per al càrrec a proposta de la ministra Fátima Báñez. Va ser en una reunió interna de l'òrgan que presidia quan va pronunciar aquestes paraules, que van causar la protesta d'altres membres del consell, que representa els emigrants. El polític gallec, un advocat de 71 anys que va ser diputat del PP al Parlament de Galícia entre el 2005 i el 2009, havia negat que la seva dimissió com a president dels espanyols residents a l'estranger tingués cap relació amb la frase que ha generat la polèmica. En declaracions ahir a l'agència Europa Press, Castelao Bragaña va confirmar que havia presentat la dimissió per “motius personals” i va assegurar que ningú li havia demanat la seva renúncia al càrrec. En la mateixa conversa, va reconèixer que “van existir” les paraules que van originar la polèmica, “però no amb el sentit que se'ls va voler donar”. Perceptiblement emocionat, hi va afegir: “El que volia dir és tot el contrari”, i va explicar que no tenia ànim d'ofendre ningú i “encara menys les dones”, per les quals va dir que sent “admiració i respecte”. La dimissió de Castelao Bragaña s'ha produït hores després de l'inici de la campanya de les eleccions del 21-O. El candidat socialista a la presidència de la Xunta, Pachi Vázquez, va qualificar les declaracions de “barbaritat espectacular”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.