Política

Gallardón: “Ni Espanya és el problema ni la independència la solució”

El ministre de Justícia afirma que la secessió de Catalunya suposaria “acabar” amb l'Estat espanyo

Vaticina que si triomfés el procés independentista català Espanya no podria seguir en l'euro

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, s'ha referit aquest dilluns a Barcelona al debat sobiranista obert a Catalunya i ha afirmat que “ni Espanya és el problema ni la independència la solució”. Gallardón, que ha participat en un dinar al Cercle d'Economia, ha advertit que és un “error” pensar que amb la independència es solucionarien els problemes econòmics de Catalunya i ha remarcat que les millors estructures d'Estat per als catalans són les que els proporciona Espanya.

“Una hipotètica independència de Catalunya no significaria treure Catalunya d'Espanya, sinó acabar amb Espanya, perquè Espanya no té sentit sense Catalunya”, ha remarcat el ministre, que ha vaticinat que si triomfés el procés independentista català Espanya no podria seguir en l'euro.

“Desbordada por un discurs que no ha escrit”

Gallardón també s'ha referit a la posició que ha adoptat el president de la Generalitat, Artur Mas, i ha afirmat que Convergència “està desbordada per un discurs que no ha escrit, que s'han trobat”, sobre la independència de Catalunya.

“La seva agenda política no l'han ideat ells, sinó que ells s'han sumat per por a no saber escriure una alternativa”, ha declarat als mitjans, i s'ha mostrat especialment preocupat per l'actitud d'UDC

“Ens preocupa que no hi hagi una veu a Unió més potent i més coincident i concordant amb el que ha estat el seu històric discurs català”, ha dit en la roda de premsa posterior al dinar del Cercle d'Economia.

Gallardón també ha criticat la divisió que actualment viu el PSC dins del partit, i la “divisió i falta de criteri dins del socialisme espanyol”.

Segons el ministre, el PP és ara mateix “hereu natural del catalanisme que va portar a Catalunya als seus millors moments”.

Ha recordat que Catalunya va participar i va donar suport a la Constitució per sobre de la mitja espanyola, i ha destacat que el president dels Estats Units, Barack Obama, no va votar la Constitució del segle XIX “però el vincula”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.