Política

Rajoy adverteix que no admetrà cap separació

Qualifica l'independentisme d'un “disbarat colossal ” i un “torpede contra la línia de flotació del benestar dels ciutadans”

En un acte a Sant Sebastià, diu que “no és ni tan sols una opció ideològica”

El debat independentista va tornar ahir a protagonitzar la campanya de les eleccions basques. I si dissabte era un expresident espanyol, el socialista Felipe González, l'encarregat de barrar el pas a la independència, ahir ho va fer Mariano Rajoy, que va estrenar-se en la campanya electoral basca amb un acte a Sant Sebastià per donar suport al candidat a lehendakari del seu partit, Antonio Basagoiti.

El president espanyol va advertir que no admetrà cap separació, després d'haver qualificat les reivindicacions independentistes com un “disbarat de colossals dimensions”, que ell “no acceptarà de cap de les maneres”, perquè, segons la seva opinió, constitueixen un “torpede que va directament contra la línia de flotació del que cal fer per fer front a la crisi, del futur i del benestar del conjunt dels ciutadans”. Per aquest motiu, va advertir, “no ho podem acceptar”. Segons Rajoy, “parlar ara de separacions” no és “ni tan sols una opció ideològica, és un disbarat de dimensions colossals”, va proclamar Rajoy, que es va mostrar convençut que en aquests moments “es pot ser gairebé tot, excepte petits”, perquè, va precisar, “et quedes absolutament en el no-res”. “Hi ha algú que no s'ha assabentat que les fronteres tenen els seus dies comptats. La tendència d'ara és a ser més grans”, va manifestar. El cap de l'executiu estatal va incidir en què les eleccions basques “són més importants que mai” perquè en elles es debat “si anem a un període d'estabilitat en què la prioritat sigui el benestar de les persones o, per contra, anem cap a un període d'incertesa en què s'emprengui un viatge cap enlloc, oblidant les persones i posant en joc els marcs de convivència”.

Finalment, Rajoy va posar punt i final al seu primer acte de campanya al País Basc demanant el vot pel PP, perquè “representa la defensa de la Constitució, la casa comuna dels bascos i espanyols i la garantia dels drets de tots els ciutadans, sentin el que sentin i pensin el que pensin”.

LES FRASES DEL PRESIDENT ESPANYOL

En aquest món es pot ser gairebé de tot menys petit, perquè et quedes en el no-res. La tendència és a ser més grans
Rebutgem la divisió, les aventures que no porten enlloc, les incerteses que provoquen solitud i pèrdua de benestar

López advoca per la caixa única de la Seguretat Social

La candidata d'EH Bildu, Laura Mintegi, va advocar per un estat “lliure d'imposicions polítiques i subordinacions econòmiques” i va estendre la seva oferta de “construcció d'un país sobirà” als qui “no tenen tan definit el seu projecte”. “La nostra aposta és clara: construir un estat lliure a Europa i al món. Un estat sobirà i lliure d'imposicions polítiques i econòmiques”, va afegir-hi.

Patxi López

, lehendakari candidat del PSE
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.