Política

Cara i creu de la renovació

CiU aprova una llista per la demarcació de Girona pràcticament idèntica de la de fa dos anys en els deu primers llocs

El PSC la renova de dalt a baix i només repeteix Marina Geli, després del tens procés electoral

Opcions diametralment oposades a les llistes electorals de les dues candidatures que millor resultat van obtenir fa dos anys a la circumscripció de Girona, CiU i el PSC. Mentre que la primera formació presenta una proposta gairebé mimètica a la del 2010, els socialistes l'han canviat de dalt a baix. La lògica portava a mantenir Santi Vila com a cap de llista dels convergents. En l'última contesa va millorar notablement els resultats de la coalició i, a més, és un dels noms amb més projecció a la demarcació. Però darrere seu només hi ha una marxa, la de l'actual delegat a Girona, Eudald Casadesús; i una incorporació, la de l'alcalde de Llançà, Pere Vila (6). El de Girona, Carles Puigdemont, puja fins al número 3, però la resta ni tan sols mouen la posició: Elena Ribera (2), Xavier Crespo (4), Dolors Rovirola (5), Xavier Dilmé (7), Lluís Guinó (8), Begonya Montalbán (9) i Montserrat Roura (10).

A l'altre extrem s'hi situa el PSC, després que Joaquim Nadal renunciés a continuar al Parlament de Catalunya. El partit ha viscut aquests darrers dies una situació molt tensa, davant la proposta de l'agrupació de Girona de posar-hi l'exconsellera Marina Geli i la direcció, que apostava per la senadora Iolanda Pineda o el primer secretari gironí, Juli Fernández. Finalment s'ha tancat una llista amb Fernández, seguit de Geli i Pineda. Darrere seu hi haurà Ignasi Thió (4), Núria López (5), Pere Casellas (6), Maite Guerrero (7), Joan Bernat (8), Cristina López (9) i Manel Roqueta (10). Tots nous llevat de Geli, que és l'única que continua i, a més, manté posició.

ERC i el PP han optat també per posicions distants en la capçalera: nou candidat dels republicans (l'alcalde de Sarrià, Roger Torrent) i continuisme als populars (l'actual diputat Enric Millo). Per ICV, hi haurà Marc Vidal, que debuta, i per SI, Toni Strubell, que repeteix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.