Política

Mas demana als cònsols que expliquin la realitat i les aspiracions de Catalunya als seus governs

Assegura que és un país “que vol tenir talent, una mentalitat oberta i presència al món

El president de la Generalitat participa en els actes de celebració del 10è aniversari de l'Institut de Ciències Fotòniques

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als representants del cos consolar que facin pedagogia davant els seus governs i expliquin la realitat i les aspiracions de Catalunya.

El president català ha aprofitat la nombrosa presència del cos consolar a l'acte de celebració del 10è aniversari de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) que s'ha realitzat aquest dimecres a Castelldefels per fer una crida als diplomàtics. Així, els ha emplaçat a què, quan els seus governs “els demanin informes per saber què està passant a Catalunya” els expliquin que “és un país que, com el mateix ICFO, vol tenir talent, mentalitat oberta i presència al món”. El president ha insistit que la societat catalana és oberta “tot i el que es diu últimament”.

Mas ha destacat que aquestes tres característiques són “la fórmula que necessita de cara a poder desenvolupar-se en els propers temps”.

També ha defensat que Catalunya necessitarà “cada vegada més estructures d'Estat”, però ha subratllat que aquestes no són una finalitat en elles mateixes, sinó un instrument al servei d'aquest mateix territori. A més d'aquestes estructures d'Estat, ha recordat la necessitat d'estructures de país, com les universitats, els centres d'investigació i la indústria, una estructura que “Catalunya, com altres països d'Europa, està orientada a anar reforçant tot i les dificultats actuals”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.