Política

Junqueras reivindica ERC com a garantia del discurs independentista

Assegura que si els republicans es converteixen en la segona força del Parlament “tothom entendrà que el país vol fer un pas endavant”

Alerta de la dispersió del vot perquè el món mirarà quants escons independentistes hi ha després del 25-N

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha admès aquest dimecres que està satisfet amb el discurs sobiranista adoptat per CiU. Malgrat això, ha reivindicat que ERC és qui millor pot garantir el independentista.

En una entrevista al programa Els matins de TV3, el líder republicà ha augurat que si CiU obté la majoria absoluta a les eleccions del proper 25 de novembre, “a l'hora de la veritat li faltaran forces per fer allò que ha de fer”. Per aquest motiu, ha afirmat que “si ERC és la segona força, tothom entendrà que el país vol fer un pas endavant”. A més, segons el líder republicà el país necessita “una alternativa a CiU”. “Volem ser el que l'SPD és a Alemanya”, ha sentenciat.

D'altra banda, el candidat d'Esquerra s'ha referit a la dispersió del vot independentista i ha advertit que, quan s'acabin les eleccions “el món mirarà quants diputats estan a favor de la independència i quants estan en contra”. En aquest sentit, ha garantit als possibles votants de SI i de la CUP que les paperetes a favor de la formació republicana “segur que es convertiran en diputats” en qualsevol de les circumscripcions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.