Política

ICV, ERC i CUP secundaran la vaga general en plena campanya

Volen mostrar el rebuig a la política d'austeritat de Rajoy i Mas

El PSC hi dóna suport però no sap si farà vaga

La vaga general que els sindicats convocaran per al 14 de novembre caurà en plena campanya electoral a Catalunya i a només onze dies dels comicis. Un escenari que variarà, i molt, l'activitat dels partits, alguns dels quals –sobretot ICV i el PSC– volen aprofitar aquesta circumstància perquè l'eix social torni al primer plànol d'actualitat.

Iniciativa i Esquerra secundaran de ple la vaga general. Els ecosocialistes han atacat amb duresa les polítiques d'austeritat de Mariano Rajoy i d'Artur Mas i són partidaris de mobilitzar-se. Per la seva banda, fonts d'ERC recorden que no ha canviat res des de l'última aturada general, la del 29 de març passat, i si llavors s'hi van sumar aquest cop també ho faran. Una altra formació que estarà al costat dels vaguistes és la CUP. Els socialistes donen suport a les reivindicacions dels sindicats, però encara no han pogut decidir si faran vaga o organitzaran algun acte de suport al 14-N.

CiU encara no ha pres cap decisió formal però tot indica que, tal com ha passat altres cops, no la seguirà. Solidaritat esperarà que el “sindicalisme català es pronunciï” per decidir què faran el 14-N.

En les últimes eleccions espanyoles la Junta Electoral Central va permetre manifestacions mentre no coincidissin amb mítings.

LA FRASE

Benvinguda vaga general. El capital pretén que paguem la penyora de sacrificar dues generacions
Joan Tardà
DIPUTAT D'ERC AL CONGRÉS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.