Política

ERC estudia que els seus 150 alcaldes siguin insubmisos

La CUP també es mostra oberta a donar el pas

Gallifa, governat per Solidaritat, ha estat el primer municipi en pagar l'IRPF dels seus treballadors a la Generalitat i no a l'Estat

L'Ajuntament de Gallifa, governat per Solidaritat Catalana per la Independència (SI), podria ser el primer d'una llarga llista de consistoris insubmisos amb l'Estat Espanyol. La corporació vallesana ja ha pagat els 1.662 euros de l'IRPF dels seus treballadors a la Generalitat i ara ERC es planteja que els seus 150 alcaldes facin el mateix.

Els republicans convocaran el consell municipal, l'òrgan representatiu dels ens locals del partit, i es posarà sobre la taula aquesta qüestió per prendre una decisió. Segons ERC no té cap sentit que només uns quants dels seus ajuntaments es declarin insubmisos, sinó que ho han de fer tots. La CUP, que té quatre alcaldies repartides pel territori, també podria secundar la iniciativa.

Un dels temors dels alcaldes és que l'Estat els talli l'aixeta. Per exemple en un municipi d'uns 2.500 habitants rep anualment 360.000 euros de Madrid provinents dels impostos estatals. La plataforma Catalunya Diu Prou, que ha assessorat Gallifa, considera que el govern espanyol no té base jurídica per retenir aquests diners i si ho fes seria una “represàlia política”.

LA XIFRA

1.662
euros
ha abonat l'Ajuntament de Gallifa a la Generalitat en concepte de retenció de l'IRPF dels seus empleats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.