Política

La CUP triplica els avals necessaris per presentar-se

En presenta 27.111 i en feien falta 7.542

Concorrerà a les eleccions sota les sigles CUP-Alternativa d'Esquerres

“Hem superat les nostres expectatives, esperàvem poc més de 7.000 avals arreu del Principat.” Així de satisfet es va mostrar el cap de llista per Barcelona, David Fernández, moments després de presentar els avals a la junta electoral provincial. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP), que concorrerà a les eleccions sota la sigla CUP-Alternativa d'Esquerres, ha aconseguit un total de 27.111 signatures en menys d'una setmana i triplica els 7.542 avals necessaris per presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre.

El Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya va decidir el 10 d'octubre que per concórrer a les eleccions catalanes era necessari recollir un aval del 0,1% del cens electoral, fet que suposa que perquè un partit sense representació al Parlament es presenti a les eleccions hagi d'obtenir 5.530 signatures a Barcelona, 812 a Tarragona, 757 a Girona i 443 a Lleida. Un requisit no necessari per als partits polítics que concorren a les eleccions del País Basc i Galícia, on s'han pogut presentar tots els que han volgut. Segons el cap de llista de Barcelona per la CUP, això és una “evidència més” que es tracta d'una democràcia de “baixa qualitat” que vol “limitar la participació i el pluralisme.

El 13 d'octubre l'assemblea nacional de la Candidatura d'Unitat Popular, celebrada a Molins de Rei va decidir amb un 77% de vots favorables presentar-se per primera vegada a unes eleccions al Parlament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.