Política

ROMÀ CODINA

ALCALDE DE LLORET DE MAR (CIU)

“Ni m'he plantejat llançar la tovallola ni ho faré”

“Mentre la salut m'ho permeti, seguirem endavant i continuarem treballant per Lloret”, diu l'alcalde Romà Codina

El batlle explica que estan negociant amb l'empresa constructora perquè no aturi les obres, malgrat que no s'ha aprovat la modificació del projecte, i també amb la secretaria general de l'Esport per mirar de salvar la subvenció

L'alcalde Romà Codina va viure dilluns passat un dels moments més complicats políticament al capdavant de l'alcaldia de Lloret de Mar. El seu govern, en minoria, no va aconseguir aprovar la modificació del projecte de la piscina, les obres de la qual estan gairebé acabades. Això pot provocar perdre una subvenció de 900.000 euros i rebre una demanda de l'empresa constructora. El litigi entre l'Ajuntament i la seva benzinera o el cas Castiella –a la presó com a presumpte autor d'agressió sexual a menors– són altres conflictes oberts que aborda en aquesta entrevista.
Estem parlant amb la secretaria general de l'Esport perquè puguem salvar la subvenció
L'han afectat anímicament els últims esdeveniments?
Estic bé. Amb la situació que ja es coneix, tant econòmica i política, cal intentar tirar endavant tot el que es pugui.
Quines conseqüències pot tenir no haver aprovat la modificació del projecte de la piscina?
La més important és la possible pèrdua de la subvenció i l'aturada de les obres. Amb el tema de la piscina estem fent un esforç i estem mantenint contactes amb l'empresa constructora perquè no aturi l'obra. No l'ha aturada de moment i estem a tres setmanes vista de l'acabament. També estem parlant amb la secretaria general de l'Esport, perquè puguem fer una recepció ja i puguem salvar la subvenció. De moment, però, encara no ens n'han dit res.
Però dilluns passat era el dia límit per a la subvenció.
El que s'està treballant en aquests moments és que es pugui fer un final d'obra. I la recepció es podria fer de forma molt propera. Ho estan estudiant, però des de la secretaria general de l'Esport, l'Ivan [Tibau] em va dir que ell no pot garantir res, perquè ha de complir els terminis. Em preocupa molt perquè són moltíssims diners en un moment en què no n'hi ha.
En el debat del ple, Marc Fuertes, portaveu del Millor, el va acusar “d'enriquir-se venent alcohol de forma il·legal”. Prendrà mesures?
Aquest és un tema que tinc en mans dels meus advocats. Serveis Estació va fer unes al·legacions a l'Ajuntament que es van desestimar i ara els advocats estan valorant la possibilitat d'anar directament al contenciós sense passar pel recurs.
Són situacions incòmodes?
Sí, perquè al final ja tens problemes en el dia a dia polític i econòmic per haver de desviar l'atenció a aquests temes, que és el que volen. Al final és anar llançant porqueria que alguna cosa queda. Hem vist a El Punt Avui que ha sortit la sentència del senyor Valls, a qui va acusar de xoriço i a qui va llançar injúries i mentides i després resulta que un jutjat dóna la raó al senyor Valls. Potser haurem de demanar la sentència i estudiar-la a fons a veure què passa amb aquest tema. Si el senyor Fuertes juga a injuriar i a dir mentides perquè com que el jutjat ja ho resoldrà d'aquí a quatre anys, de moment ja li va bé, això no és correcte.
L'Ajuntament va ser massa prudent en el cas Castiella?
Es va intentar per activa i per passiva que el senyor Castiella traspassés els puntets, els punts d'informació juvenil, als monitors que hi feien el servei. No hi havia manera que es pogués aconseguir el traspàs i nosaltres hi insistíem. Al final, quan ja van sortir més acusacions vaig dir: “de forma unilateral rescindim el contracte i si ens quedem sense el servei, ens quedem sense el servei i ja buscarem la solució”. Ara no tenim aquest servei. A les famílies les vam escoltar i vam fer el que estava a les nostres mans. Al final depenia d'una jutgessa.
L'oposició ha demanat la dimissió del regidor Ignasi Riera. Hi ha motius per demanar-la-hi?
Jo penso que no. És buscar excuses allà on no n'hi ha. No es mereix que li demanin la dimissió. Quan li vaig demanar que es posés en contacte amb el departament per fer el canvi d'escola de nens (el departament no ens ho deixa fer mai), en aquest cas l'Ignasi [Riera] va insistir-hi molt i ho va aconseguir.
S'ha plantejat llançar la tovallola i dimitir?
No. No ho he fet mai i no ho faré mai. Mai he deixat la feina quan hi ha dificultats. Al final, la responsabilitat és treballar i quan les coses són difícils és quan més ho has de fer, més has de donar la cara i més responsabilitat has de tenir. Mentre la salut m'ho permeti, seguirem endavant i continuarem treballant per Lloret. Perquè, al final, no estic aquí per qüestions econòmiques o d'ego personal, sinó per estima a Lloret.
La qüestió de confiança se la planteja?
Si al final no s'aproven els pressupostos, una de les solucions és demanar una qüestió de confiança. Ells tenen trenta dies per presentar-me una moció de censura amb una proposta d'alcalde i si no, queden aprovats de forma automàtica els pressupostos. Si no s'aproven, alguna cosa haurem de fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a