Política

Suport de les comunitats a l'exterior a la independència

Una cinquantena han signat un manifest en què s'ofereixen al govern per ajudar

No volen “ambigüitats”

El govern de la Generalitat té tot el suport de les comunitats catalanes a l'exterior en el procés de transició nacional que ha iniciat cap a l'estat propi. Així ho han volgut deixar palès en un manifest, que van fer públic ahir, signat per gairebé una cinquantena d'entitats catalanes repartides per Europa, Amèrica del Nord i del Sud, la Xina i Austràlia, entre les quals hi ha les més històriques i representatives, com ara el Casal de Catalunya de Buenos Aires i l'Orfeó Català de Mèxic, a més dels centres catalans de l'Havana, Rosario, Caracas, Quito, Vancouver o el Quebec, a Amèrica, o els de París i Berlín, a Europa.

El manifest constata la “majoria social” que en la manifestació de la Diada es va expressar per avançar “sense ambigüitats” cap a l'estat propi, un camí “possible i necessari” per al qual fan costat i donen “tot el suport necessari” al govern català. En aquest sentit, les comunitats ratifiquen que cal dotar el país “d'estructures d'estat”, per la qual cosa, “i a falta avui d'un cos diplomàtic propi”, es posen a disposició del govern per “explicar la realitat de Catalunya al món” i difondre el missatge català “amb la finalitat última que Catalunya pugui esdevenir un estat lliure i sobirà en el marc de la Unió Europea”.

La iniciativa va partir dels onze representants de les comunitats catalanes a l'exterior al Consell Assessor de la Generalitat, que al llarg d'un mes han estat posant el text a consideració de les entitats de tot el món per consensuar un únic text, que ja han fet arribar oficialment al govern català. Les comunitats del Con Sud d'Amèrica ja van signar pel seu compte un manifest de suport a l'estat propi pocs dies després de la Diada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.