Política

Camacho: “Mas és un covard que s'amaga rere la bandera”

Acusa CiU de plantejar “el major desafiament institucional de la història” per estalviar-se fer els pressupostos

La candidata del PP es marca l'objectiu d'assolir “des del consens” un finançament

En plena reformulació del discurs del PP, que advoca ara, com a estratègia, per oferir el seu perfil més dialogant front l'auge sobiranista que li ha plantejat Artur Mas, els populars van obrir ahir la seva trobada intermunicipal, no per casualitat, a Barcelona, i amb la seva secretària general, María Dolores de Cospedal, agitant la pastanaga, apel·lant als “més de 500 anys” d'“història comuna d'Espanya i Catalunya” i citant Vicens Vives i les seves crides a l'entesa per receptar “el diàleg i l'acord com a antídots contra la ruptura”.

En una jornada en la qual també la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, i altres pesos pesants dels populars van desfilar pel Palau de Congressos de Catalunya, sempre en un to conciliador similar, el paper d'assot convergent se'l va reservar Alícia Sánchez Camacho, de manera que fos la candidata i amfitriona, i no pas els convidats, qui sacsegés el pal. Sánchez-Camacho va acusar Artur Mas de “covard” que “no ha pensat en l'interès dels catalans, que necessiten un govern seriós” per combatre la crisi i “la xacra de l'atur”, i ha preferit plantejar “el major desafiament institucional de la història” per obtenir la majoria absoluta i, de pas, estalviar-se fer uns pressupostos “seriosos i responsables”, com els que ha fet el govern de Mariano Rajoy, que són “l'única sortida a la crisi”, i que CiU ha criticat. El que Cospedal, en mode suau, va formalitzar, recordant allò de Churchill, que un polític esdevé estadista quan no pensa en les properes eleccions, sinó en les properes generacions, Sánchez-Camacho, en versió aspra, ho va resoldre acusant Mas d'haver “buscat en la bandera de la independència superar la seva incompetència”. És a dir, remetent-se, sense esmentar-lo, a Samuel Johnson i la seva màxima sobre el patriotisme –o el patrioterisme, segons versions– com l'últim refugi dels covards.

Tot i la contundència, Sánchez-Camacho, que, burxant en la indefinició socialista, va vindicar el PP com “l'únic partit que té un projecte per a tots”, també va insistir, com ja havia fet, en desmarcar-se de les peticions recentralitzadores de l'expresident espanyol José María Aznar, i va proposar revisar “des del consens” el model de finançament per fer-lo “més just”, un objectiu que, per Sánchez-Camacho, “es el que vol la majoria dels catalans”.

La líder del PP català també va prometre seguir treballant “per explicar amb dades l'engany de Mas", i alhora “per tendir ponts”, que va confrontar a “l'abisme” proposat per CiU, i que troba necessaris perquè “Catalunya no sortirà de la crisi si no és de la mà d'Espanya, ni Espanya si no és de la mà de Catalunya”. Un missatge en què avui insistirà la candidata de la mà de Rajoy, que visita Barcelona per cloure l'encontre municipalista dels populars.

LA FRASE

El cor d'Espanya té una part catalana, que és part de la pròpia essència de ser i sentir-se espanyol
María Dolores de Cospedal
secretària general del PP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.