Política

Obama alerta ara que lluitarà perquè la crisi no enfonsi l'Estat espanyol

El president dels EUA sosté que vol que Alemanya doni suport a les reformes de Madrid

Matisa que parla sempre d'Espanya pel pes que té dins la Unió Europea

Pocs dies després d'haver posat l'Estat espanyol com a mal exemple de gestió en una economia en crisi, el president dels Estats Units, Barack Obama, va suavitzar ahir el sentit de les seves declaracions i va alertar que no permetrà que el país s'enfonsi.

El periodista Julio Sánchez Cristo, un dels presentadors estrella de l'emissora colombiana W Radio, va preguntar a Obama per què només es refereix a Espanya quan parla sobre la crisi de la Unió Europea, moment en què el president nord-americà va aprofitar per matisar que “treballem molt dur perquè tota la UE reconegui que han de col·laborar plegats per resoldre el problema”. “No em refereixo només a Espanya. És el país més gran, no ens podem permetre que s'enfonsi. Els problemes de Grècia són més greus, però és un país més petit”, va respondre Obama. “Ens volem assegurar que les reformes d'Espanya tinguin el suport d'Alemanya, perquè a llarg termini beneficiaran tota la UE”, conclou el president.

Missatges positius

La setmana passada, entrevistat pel presentador Jay Leno a Nova York, Obama va assenyalar que Madrid no havia reaccionat “amb la rapidesa que calia” a l'explosió de la bombolla immobiliària, i va posar així l'Estat espanyol com a exemple de manca de reacció en crisi. El seu matís es va produir al programa La W, que també s'emet als EUA i a l'Estat a través d'emissores del seu grup editorial, i s'inclou en l'objectiu de la campanya demòcrata de deixar enrere els missatges negatius els darrers dies de campanya. Segons va explicar un dels principals assessors del president, David Axelrod, la recta final de la campanya, huracà a banda, anirà marcada pels missatges positius i els arguments a favor d'una segona legislatura, i es rebaixaran la intensitat dels atacs i els discursos negatius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.