Política

Solidaritat proposa “apadrinar” vots de fora

Engega un compte de Twitter per posar en contacte catalans que han tingut dificultats per votar des de l'estranger amb altres que vagin a les urnes per ells

Neix la primera alternativa per a qui no pugui votar des de l'estranger. Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat una iniciativa per respondre a les queixes d'aquells catalans que han denunciat al govern que no podien exercir el seu dret de vot en les eleccions del 25 de novembre perquè les ambaixades i els consolats espanyols els ho impedeixen. A través d'un compte de Twitter, @apadrinaunvot, els solidaris plantegen que els catalans utilitzin el nexe d'unió de la xarxa social perquè les persones residents a l'estranger i a Catalunya decideixin de mutu acord i de manera privada quin procediment seguir perquè tots aquells que veuen negat el dret a anar a les urnes ho puguin fer.

Solidaritat va denunciar fa una setmana que havia rebut queixes de catalans que residien als Estats Units, el Canadà, Alemanya, Suècia i la Xina que els funcionaris públics de les ambaixades impedien que poguessin votar, tot i que la llei electoral espanyola estableixi com a delicte que un funcionari públic incompleixi els tràmits establerts per poder votar per correspondència.

El secretari general de Solidaritat Catalana, Uriel Bertran, va presentar ahir la iniciativa com una solució “original i imaginativa als boicots de l'Estat espanyol”, que no pretenia recaptar vots per a la seva formació, sinó que només vol posar a la seva disposició una eina perquè es pugui votar aquella opció que es cregui oportuna.

El compte @apadrinaunvot, que va iniciar ahir la seva activitat, ja té més de 250 seguidors i ja hi ha qui s'ofereix a cedir el seu vot perquè no aniran a les urnes el 25-N

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.