Política

López Tena defensa que si CiU aconsegueix la majoria absoluta “intentarà de nou un pacte amb Espanya”

El candidat de Solidaritat creu que el discurs de Mas és “ambigu”, ja que porta “un programa electoral que no parla en cap moment d'independència”

Afirma que la permanència de Catalunya a la UE “no depèn d'Espanya”

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, ha defensat aquest dijous que si CiU aconsegueix la majoria absoluta “intentarà de nou un pacte amb Espanya”. En aquest sentit, ha presentat SI com “l'única garantia per evitar l'enèsim engany de CiU, amb un discurs ambigu i un programa electoral que no parla en cap moment d'independència”. López Tena s'ha reunit aquest matí amb els representats de la candidatura del Maresme de SI a la llista per Barcelona per debatre sobre el procés d'independència.

“La permanència de Catalunya a la Unió Europea no depèn d'Espanya. Això és evident per a tothom, excepte per al govern espanyol i per a Duran i Lleida”, ha assegurat López Tena en referència a l'informe del director general honorari de la Comissió Europea i assessor de l'European Policy Centre, Graham Avery, que defensa la permanència d'Escòcia a la UE en cas d'independència.

Contràriament a aquest informe, Josep Antoni Duran i Lleida, número dos de CiU, ha expressat als quadres d'Unió que veu “quasi impossible” una Catalunya independent dins de la UE.

“CiU no parla en cap moment d'independència al seu programa electoral, sinó d'autonomia plus dintre d'Espanya”, ha dit López Tena, que creu que Mas “està enganyant” els catalans i “això generarà frustració i desencís”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.