Política

El PP insisteix a eliminar les despeses nacionals

Elabora un pla de xoc per estalviar 1.000 milions

Pretén suprimir les delegacions a l'estranger i els ajuts a entitats “nacionalistes”

També promet retallar un 20% el nombre de diputats

El PP torna a centrar bona part del seus esforços a intentar retallar dràsticament les despeses nacionals de l'administració catalana i en el seu programa electoral, que ahir va presentar, proposa suprimir les delegacions a l'estranger i les subvencions a entitats “nacionalistes” i també rebaixar un 15% el pressupost dels mitjans que depenen de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Aquestes iniciatives formen part d'un pla de xoc que permetria estalviar uns mil milions a la Generalitat. En aquest apartat també s'inclouria la reducció d'un 20% del nombre de diputats i d'un 30% de les subvencions als partits polítics. “Si tot el que destinem a això ho destinéssim al que realment importa no haurien estat necessàries les retallades en sanitat o a les escoles bressol”, va ressaltar la candidata dels populars, Alícia Sánchez-Camacho.

Altres promeses electorals són la retirada de l'euro sanitari; un sistema de finançament més “equilibrat” per Catalunya, però dins de la Lofca i també un model educatiu bilingüe per defensar el català i el castellà.

Que la bandera “no tapi” la corrupció

Un dels punts que inclou el programa del PP per al 25-N és el “compromís ètic contra la corrupció”. Segons Alícia Sánchez-Camacho, la seva formació batallarà perquè “la bandera no tapi els casos de corrupció”, en al·lusió a CiU. Una de les primeres mesures que portaran a terme serà la reobertura de les comissions d'investigació de sanitat i de les caixes al Parlament que es van dissoldre amb la convocatòria dels comicis: “CiU té moltes coses a aclarir.
Posarem tot l'esforç en la transparència”, va afegir-hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.