Política

Carod: “La unitat de les esquerres és un discurs una mica tronat”

L'expresident d'ERC afirma que l'esquerra del país ha de ser més que la veu de la consciència

Afirma que “hi ha massa esquerra per tant poc país”

L'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya i expresident d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat en una entrevista a RAC-1 que la “unitat de les esquerres és un discurs una mica tronat”, fent referència a que hi ha d'haver una alternativa a la dreta catalana monopolitzada per CiU. L'alternativa no ha de ser una “simple veu de la consciència, ha d'aspirar a governar”.

Pel que fa al gran nombre de partits d'esquerres, ha comentat que “hi ha massa esquerra per tant poc país” i que l'esquerra a Catalunya està destinada a “la unió o la marginalitat”. Pel que fa al possible referèndum d'autodeterminació, Carod ha afirmat que com ell mateix va pronosticar, “el 2014 li semblaria una data perfecte, just la mateixa data que ha proposat el president de la Generalitat Artur Mas”. Carod també ha afegit que si se sentís còmode amb l'actual Esquerra hi seria. Finalment ha qualificat l'independentisme com a objectiu i no com a ideologia.

Les declaracions es produeixen el dia després de l'acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya protagonitzat pel mateix Carod, Raül Romeva, Ernest Maragall i Josep Ramoneda. En la conferència, polítics i pensadors de l'esquerra sobiranista aposten per un front comú després del 25-N que sigui alternativa a CiU en la construcció del nou estat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.