Política

El 57% dels catalans votaria a favor de la independència de Catalunya en un referèndum

El percentatge augment set punts respecte al baròmetre que es va fer al juny passat, en què els votants a favor eren del 51,1%

El baròmetre del CEO conclou que en un referèndum un 20,5% dels ciutadans votaria ‘no' a un estat propi i un 14,3% s'abstindria

El 57% de la ciutadania votaria a favor en un referèndum per decidir la independència de Catalunya segons el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), set punts per sobre del baròmetre del juny en què el percentatge era del 51,1%.

En contra d'aquesta opció, s'hi posicionaria un 20,5%, mentre que un 14,3 s'abstindria o no aniria a votar. D'altra banda, un 44% creu que Catalunya hauria de ser un estat independent i un 25,5 opta per tenir un estat dins d'una Espanya federal. També sobre les opcions preferides sobre què ha de ser Catalunya, un 19,1% es mostra a favor de continuar sent una comunitat autònoma d'Espanya i un 4% preferiria la consideració de regió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.