Política

política

Santa Coloma ja té mapa acústic i nova ordenança de soroll

El ple va aprovar ahir rebaixar el preu del sòl del polígon de Mas Llorenç perquè des de l'any 2009 no s'hi ven res

El ple de Santa Coloma de Farners va aprovar ahir per unanimitat (amb l'única abstenció de la CUP) el mapa acústic del municipi, elaborat per l'Ajuntament, i la nova ordenança reguladora del soroll.

El nou mapa dibuixa tres zones bàsiques al municipi: de sensibilitat acústica alta, moderada i baixa, i els decibels màxims a què es pot arribar en cada zona. L'ordenança regula des dels horaris en què no es poden engegar electrodomèstics que facin soroll en cases particulars, fins a circular en cotxe amb la finestra oberta i la música alta, i els sorolls màxims que poden fer les indústries i en quins horaris, per no molestar els veïns. Les infraccions van des de les lleus (900 euros de sanció) fins a les molt greus, que poden arribar a ser multades amb 300.000 euros.

El ple també va aprovar ahir el plec de clàusules per a l'alienació de terrenys al polígon industrial Mas Llorenç, que representa una rebaixa del preu al qual el consistori ven el sòl industrial a Mas Llorenç. En comptes dels 180 euros, el metre quadrat passarà a un preu de 160 euros. L'alcalde va justificar la rebaixa amb la necessitat d'estimular la creació d'empreses a Santa Coloma, ja que des del 2009 no s'ha aconseguit vendre cap terreny, tot i les facilitats que s'hi han posat. A preguntes de l'oposició, Solà va explicar que alguna empresa s'hi ha interessat, però que els preus continuen sent una barrera. Aquesta és la tercera ocasió que el tema es porta al ple. El 2009 el metre quadrat valia 300 euros, més tard es va passar a 270 i, posteriorment, a 180, “d'acord amb el clima econòmic”. L'Ajuntament té 18.000 m² de terreny. El canvi de preu es va aprovar amb l'única abstenció de la CUP.

L'alcalde renunciarà a la paga de Nadal

L'alcalde Santa Coloma, Antoni Solà, va explicar ahir en el torn de precs i preguntes que renunciarà a la paga extra de Nadal, en resposta a una pregunta en aquest sentit del regidor de la CUP Eloi Ginestà, que s'interessava també pel fet que els funcionaris perdin la paga extra per llei. “Pensava fer un decret de renúncia; no cal tanta publicitat, però ja que vostè ho pregunta...”, va respondre Solà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.