Política

ERC vol que tot el sector cobri la taxa turística

També es pagaria en apartaments, autopistes i tota activitat amb turistes

ERC va proposar ahir que la taxa turística no es cobri només en hotels i càmpings, sinó també en tota activitat turística. “Tots aquells sectors que es beneficien del turisme i que tenen uns ingressos determinats per aquesta activitat han de ser coresponsables d'aquests pagaments”, va assegurar Roger Torrent, cap de llista d'ERC per Girona. Els republicans van posar com a exemple d'actors que també haurien d'aplicar la taxa turística els apartaments (ara n'estan exclosos), les autopistes, els restaurants, les companyies aèries, els parcs aquàtics,...

També van proposar que deixi de ser un impost de la Generalitat i passi a ser realment una taxa, és a dir, que sigui recaptada i gestionada pels municipis en la seva totalitat. “És el repartiment més just que hi ha; Lloret, per exemple, gestionarà el que haurà generat”, va explicar Torrent. La Generalitat fixaria la taxa i cada municipi “la podria modular”, establint màxims i mínims.

Van puntualitzar que no es tracta de pagar més. Seria una taxa”més baixa i més repartida”, segons Sergi Sabrià, número 2 a la llista d'ERC per Girona.

ERC va presentar ahir les propostes electorals sobre turisme, precisament, a Lloret de Mar. Jordi Orobitg, tinent d'alcalde de Turisme d'aquest municipi i número 6 a la llista gironina d'ERC, va apostar per dotar Catalunya d'un cos diplomàtic propi, perquè “l'espanyol està mancat de l'agilitat necessària per donar sortida a les peticions dels ciutadans de l'Est que volen venir a les nostres destinacions”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.