Política

Obama, Companys, Pujol i el poder d'un poble

El monologuista novaiorquès penja a la xarxa un segon vídeo sobre el dret a decidir dels catalans

Sharif afirma que si es fa suficient soroll “potser els catalans tenen l'oportunitat de votar” un referèndum

Fa una setmana, va sorprendre a tothom que un monologuista novaiorquès parlés en un vídeo (‘A trip to Barcelona') del dret a decidir dels catalans reivindicat en la manifestació de l'11S. El protagonista era Sharif, i aquest dijous ens ha sorprès amb un nova gravació, titulada ‘Some day we'll all be free', penjada a Vimeo, on reflexiona, entre d'altres, sobre els presidents represaliats de la Generalitat de Catalunya.

Després de fer referència a la victòria de Barack Obama en les passades eleccions nord-americanes, Sharif esmenta Lluís Companys com un dels presidents castigats: “Imagineu que voteu algú, i quan és escollit algú diu doncs no. I arresten a aquest president, o el torturen, l'executen o l'exilien”. “Això és el que va passar a Lluís Companys”, assevera. Sharif també explica que als anys seixanta, “la policia espanyola va torturar a l'expresident Pujol”.

Finalment, descriu als catalans com un poble que no té ni exèrcit, ni cap gran poder al darrere, l'únic poder que tenen al darrere “és el seu vot” i dirigint-se al poble català, remarca que si poden fer prou soroll, “s'aconseguirà que els catalans puguin votar” una consulta sobiranista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.