Política

Bono s'embolica i recorre a l'Alemanya nazi per parlar de la independència

Recorda que quan hi va haver dues identitats va ser quan es va acostar la catàstrofe

Pere Navarro li contesta que no pot respondre “pels jubilats”

Al PSC li surt un nou bolet dia sí i dia també. I li sol venir dels socialistes espanyols. Si fa uns dies va ser el senador i secretari general dels socialistes a Aragó, Marcel·lí Iglesias, qui vinculava el nazisme amb el sobiranisme de CiU, ahir va ser l'expresident del Congrés José Bono qui es va embolicar de nou amb el nazisme per parlar de la independència de Catalunya, tot i que va matisar: “Quan a Alemanya va començar a ser sospitós tenir dues identitats, la catàstrofe que tots lamentem s'acostava.” “Quan ser alemany i jueu va començar a ser sospitós, les coses van començar a anar malament”, va advertir. Ho feia per argumentar que la societat té moltes identitats i totes són compatibles “o gairebé totes”. Qüestionat sobre si estava vinculant independentisme català i nazisme ho va negar: “Les identitats són múltiples, i es pot ser català i espanyol”, va declarar Bono, que va expressar el seu respecte pels catalans que no se senten espanyols, però que ell considera que són una minoria.

A l'expresident socialista del Congrés, que va coincidir amb el ciutadà Albert Rivera a Sitges, també se li va preguntar si donarà suport a la campanya de la candidatura de Pere Navarro i el PSC. Per la seva resposta, va donar a entendre que el fet que els socialistes catalans apostin pel dret a decidir no li acaba d'agradar. “Dono suport al que he dit ara”, va concloure Bono.

Les paraules de l'expresident del Congrés van obtenir resposta del candidat del PSC, Pere Navarro, que va optar per minimitzar la figura de l'exdirigent del PSOE. “No puc respondre pels jubilats”, va dir irònicament. Navarro va protagonitzar una de les anècdotes del dia quan els periodistes que el segueixen en campanya, amb bon humor, li van regalar una carmanyola plena de fotos de dirigents del PSOE, que el fan anar de corcoll aquests dies, perquè “se'ls mengi a tots”.

Apel·la als valors

En un míting a Mataró, el presidenciable socialista reconeixia que la campanya és “complicada”, però recordava la història i els valors del PSC per rebatre les veus que sostenen que poden “desaparèixer”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.