Política

Junqueras retreu a Duran que posi “pals a les rodes” al pla sobiranista de Mas

El líder d'ERC demana a CiU que parli clar i trenqui tots els pactes que manté amb el PP

Advoca per substituir les “batalles d'egos” pel “servei al país”

No acostuma Oriol Junqueras a criticar obertament CiU, però ahir va optar per apujar una mica el to i retreure-li l'ambivalència i els pactes amb el PP. Pel candidat d'ERC, treballar “pel futur de Catalunya” no és compatible a assolir acords “amb qui recorre al discurs de la por”, per la qual cosa, en una roda de premsa a la seu de l'Agència Catalana de Notícies, va demanar als convergents que trenquin ponts amb els populars en totes les institucions.

Junqueras, a més, va advertir, en una referència gens velada al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que dins de CiU “hi ha gent que no té cap escrúpol a posar pals a les rodes” a Mas i al seu projecte sobiranista, i que, per tot plegat, una majoria absoluta de CiU “encallaria el procés”. “Ens preocupa que el 26-N algú pugui abaratir els nostres somnis”, va advertir, i ho va reiterar al vespre en un míting a la Ràpita. El republicà entén que, per buscar complicitats internacionals, cal parlar clar: “Prou d'eufemismes, metàfores que no s'entenen i exemples contradictoris: no es pot ser Puerto Rico i Holanda alhora.” El líder d'ERC, sabedor del paper clau que tindrà si els convergents no arriben als 68 escons amb què se supera el 50% del Parlament, va insistir que l'objectiu d'Esquerra “no és maximitzar el nombre de diputats, sinó el servei al país; és poc rellevant tenir un o dos diputats més o menys”. Un servei que ha de passar per sobre de noms propis i sigles. “S'han d'acabar els lideratges personals. Si això és una batalla d'egos, no ens en sortirem”, va reblar en una referència aplicable tant de cara a possibles pactes postelectorals com en clau interna, tenint en compte la successió de guerres intestines a ERC en els últims anys.

Junqueras també va reservar algun dard per al PSC, al qual va acusar d'estar “a favor del dret d'autodeterminació de tothom sempre que no siguin catalans”.

LA FRASE

CiU no hauria de mantenir pactes amb el PP en ajuntaments i diputacions; fan mal a les ciutats i al país
Oriol Junqueras
president i candidat d'ERC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.